O tara de iubit: Nepal

Dragi prieteni,

Va multumesc pentru sustinere, pentru comentarii si mailuri, pentru cuvintele frumoase si criticile constructive. De acum vom scrie mai des, vom pune mai multe poze si vom raspunde mai repede intrebarilor voastre.

In ordine cronologica, dupa India urmeaza Nepal, o tara fascinanta locuita de oameni pasnici si prietenosi. In 2 luni de aventura interculturala nepaleza intalnesc aici o cultura vasta si oameni foarte diferiti (18 limbi, 62 dialecte, diferite siteme de caste, peste 40 de triburi si etnii).

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Armonie

Desi are o populatie de doar 26 milioane de locuitori, in Nepal este reprodusa evolutia civilizatiei umane. La poale de Everest putem experimenta orice stil de viata: de la epoca de piatra, pe care o regasim in sate montane izolate, pana la avioane, pizza si cocaina in Katmandu.
Pentru a intelege mai bine aceasta parte de lume petrec o perioada in muntii Nepalului. Urc pana la altitudinea de 5.500 metri si merg pe jos multe sute de kilometri. Este o calatorie complexa si dificila, cu multe surprize, pericole, experiente aproape de moarte si intalniri miraculoase.
Timp de 24 de zile ma simt in afara realitatii, intr-un univers fantastic cu peisaje de poveste si oameni fabulosi. Sunt multe evenimente si persoane despre care probabil vom mai vorbi. Sper sa gasesc timpul si posibilitatea de a cuprinde in cuvinte atata frumusete, durere si bucurie!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Acum urmeaza o noua aventura: ma intorc in tara cu autostopul. Parcursul este Nepal- India-Pakistan-Iran-Turcia- Bulgaria- Romania. Provocarea este ca, prin aceasta lume in conflict, violenta si razboi, sa ma intorc fara a cheltui nimic pe transport.
Inaintea acestei calatorii resimt un amestec de curiozitate si teama fata de oamenii si culturile pe care urmeaza sa le intalnesc. Fiecare tara este diferita de celelalte, dar ne uneste apartenenta la umanitate. Purtam acelasi suflet si asta ar trebui sa fie de ajuns! Oare?

Fotografii:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Rasarit pe Dhaulagiri

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Ritual

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Roata tibetana

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Lord of the Rings?



6 răspunsuri to “O tara de iubit: Nepal”

  1. strongvaleriana Says:

    …oricum, ai foarte mult de spus.
    asteptam cu interes ! 😀

  2. strongvaleriana Says:

    crezi c-ai putea sa ne povestesti si despre rolul muzicii ?
    (mai ales cea din tibet)

  3. George Snacke Says:

    Multumesc inca odata Mihai!
    Scrii niste articole interesante si care vin din inima si din experientele tale… ceva din ce in ce mai rar in zilele de astazi.
    Succes in tot ceea ce faci.. multa bafta!

  4. Ralu Says:

    Spuneai ca ai simtit un amestec de curiozitate si teama fata de culturile pe care urma sa le intalnesti. In fata unui proiect viitor cum va fi oare? o pregatire mai indelungata si o experienta anterioara similara ce favorizeaza, curiozitatea sau teama?

  5. Mihai Says:

    atunci in curand, vom avea un articol despre muzica
    multumesc pt sugestie 🙂

  6. Pk Liviu Says:

    buna Mihai, constat cu bucurie ca in cateva zile ai descoperit Nepalul mai mult decat au reusit altii intr-un an… Am lucrat in Nepal, si-mi place sa spun ca am contribuit la „pacea din Nepal”, fara a exagera f mult. Mihai, iti place sa deschizi larg ochii si sa privesti TOT de pe langa tine. Ma bucur pt tine ca ai aceasta putere si credinta ca poti face treaba asta „imposibila”. Iti doresc succes si sa-ti pastrezi credinta, iar cand vei da de greu, sa continui cu si mai mare putere! Cu admiratie, Liviu


Lasă un comentariu