Autostop pentru Pace si Suflet

O idee. Un proiect personal. Auto-finantat, caci nu se pot obtine bani fara compromisuri.

Lansez acest blog la inceputul calatoriei spre Nepal. Planuiesc sa fac aceasta calatorie pe pamant, traversand Bulgaria, Turcia, Iran, Pakistan si India. Voi calatori cateva luni iar in aceasta perioada voi studia cultura, obiceiurile si traditiile oamenilor pe care ii intalnesc.

Vreau si sa daruiesc ceva, asa ca am stabilit activitati. Tin traininguri si activitati educative pentru scoli si ONG-uri si ma intalnesc cu reprezentanti ai organizatiilor locale. Vorbesc despre cultura si traditiile romanesti si tin ateliere de dansuri populare.

Valoarea pe care o primesc in acest timp o voi folosi in cadrul organizatiei „Liga pentru Educatie, Cultura si Sport”, in cursurile si in proiectele viitoare.

Cand plecam din tara ca turisti, totul este asigurat prin agentie: mancarea, cazarea, transportul si programul sunt de la inceput rezolvate, exista un grup, iar interactiunea cu localnici este minimizata. Facand o analogie, este ca in copilarie cand plecam cu parintii:
organizatorul (ex: agentia de turism) este parintele iar turistul este copilul.

Ca si calator trebuie trebuie sa planific, sa ma adaptez, sa gasesc singur solutii pentru nevoile mele, iar asta nu pot face doar cu carti si Internet… pentru ca realitatea este diferita!
Grupul nu exista sau este mic, iar calatoria ofera o experienta interculturala mult mai puternica. Totul este mult mai dificil,  dar satisfactiile sunt incomparabile. Cand suntem “calatori” ne simtim mai vii, liberi si intregi!

Promovez autostopul pentru ca:
– este perfect pentru a calatori cu buget mic;
– este ecologic. Cand fac autostopul mediul inconjurator nu este afectat. Ocup un loc liber intr-o masina care oricum merge in aceeasi directie;
– pentru valoarea interculturala;
– este experienta dezvoltatoare. Autostop inseamna intalnirea cu necunoscutul, inseamna iesirea in afara zonei de confort si confruntarea cu experiente noi. Implicit- un imens potential de dezvoltare personala;

Numarul recomandat de persoane pentru autostop este de maxim doua. Eu prefer sa o fac singur, pentru ca asta ma obliga sa ies total din spatiul de confort si sa stau in prezent. Asta inseamna contact direct cu localnicii. Cu persoane pe care nu le voi intalni altfel.

Autostopul implica multe riscuri, dar acestea pot fi prevenite sau reduse.

Am numit blogul „pathzero” (varianta engleza: pathzero.wordpress.com) pentru ca drumul pe care suntem in acest moment, oricare ar fi, oricat de nesemnificativ ar parea, este cel mai important! Pentru ca tot ceea ce am este aici si acum… nu in trecut si nici in viitor!

„Punctulzero” (punctulzero.wordpress.com) este versiunea in limba romana. Oriunde sunt si orice fac, vorbesc din prezent, deschis si natural. Punctul zero este intotdeauna aici si acum, este acest punct sublim de prezenta pe care societatea occidentala l-a alungat. Acest subiect se regaseste, subtil sau explicit, in multe articole.

In 2007 am creat un curs care se numeste „Afi viu!”, un training pentru a trai o viata autentica, a redescoperi bucuria de a trai si a crea posibilitati de a ne implini visele. Unul din mesajele cursului este „orice este posibil!”. Si pentru a putea vorbi autentic despre „orice este posibil!”, am nevoie ca mai intai eu sa inteleg si sa traiesc deplin aceasta stare…

Fac autostopul prin zone de conflict, insa asta este visul/”piticul” meu. Nu recomand aceasta experienta. Insa te rog ca acum, in timp ce citesti aceste randuri, sa privesti in sufletul tau. Vei gasi un vis pe care nu ti l-ai implinit inca. Poate fi orice, poate fi ceva simplu ca „a merge la circ” sau la un concert special. Te invit sa ai grija de copilul din tine si sa-i implinesti visul!

Totul in aceasta calatorie are legatura cu oamenii. Fiecare persoana cu care ne intalnim poate aduce valoare vietii noastre. In fiecare experienta caut mai degraba sa cunosc oamenii, mai mult decat locurile. Am ales Est pentru ca aici oamenii sunt mai apropiati de sufletul lor, pentru ca se bucura de viata in ciuda suferintelor si lipsurilor prin care trec. Adesea, cand stau de vorba cu cineva din aceasta zona, simt ca doua fiinte umane au un dialog real,  o relatie vie si autentica.

Pentru a ajuta aceasta aventura interculturala, daca empatizezi, daca poti si vrei sa contribui financiar , o poti face la Alpha Bank, cont in lei RO76BUCUG47782642511RO01, Iordache Mihai Alin. Pentru cont in euro, te rog sa imi ceri detalii pe email. Orice suma de bani poate aduce o experienta mai profunda sau materiale pentru un workshop.
Va multumesc!

In Bucuresti sunt niste persoane minunate care fac posibila functionarea blogului. Eu doar inregistrez si modific. Ei prelucreaza inregistrarile si dau forma website-ului. Acestia sunt Laura Gavrila si Olivian Breda. Va multumesc, prieteni!

Poti scrie pe adresa mihai.iordache [la] gmail [punct] com, iar daca ai observatii sau comentarii te invitam sa le postezi pe blog. Ne bucuram sa primim reactiile tale!

Iti multumesc pentru ca ma insotesti in aceasta calatorie! 🙂

Reclame

6 răspunsuri to “Autostop pentru Pace si Suflet”

 1. Mary Says:

  Felicitari pentru alegerea facuta !!!
  (intre turist si calator)

 2. thenotte Says:

  take me….take me…please take meeeee…(pt. mai multe detalii vezi e-mail…)

 3. thcgirl77 Says:

  felicitari pentru initiativa, te consider o persoana foarte curajoasa daca ai putut lasa tot si incepe aceasta calatorie non conformista. drum bun si succes!

 4. Marya Says:

  foarte frumos….abia astept noutaile…drum bun!!!!!

 5. Cristina Says:

  Foarte fain.

  Te-am ascultat la un training pentru Stud Life. Te felicit şi cred că eşti deja un om bogat.

 6. Avantaj la start Online » Blog Archive » Orice este posibil Says:

  […] „Orice este posibil!” Asa isi numise postarea din ianuarie 2009 Mihai Iordache, romanul care a plecat spre Nepal, intr-un Autostop pentru pace. […] Articol de Mihaela Gheorghe


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: