Un fel de „Hotel California”

Bombay este probabil cel mai scump oras al Indiei.
Aici traiesc cei mai bogati oameni din cinematografie si magnatii industriei calculatoarelor. Palatele lor ascund comori greu de imaginat. Intr-un cartier normal, aflat la 50-60 minute distanta de centru, chiria pentru o camera intr-un apartament fara pretentii atinge 600 euro. Pe mine ma atrage Salvation Army Hostel pentru ca este ieftin si recomandat de Lonely Planet. Mare greseala!
Oficial este institutionalizat si are reguli foarte stricte, pentru ca Salvation Army e o grupare religioasa. Insa neoficial poti sa bei, sa fumezi si sa te droghezi peste tot. Nivelul de mizerie – greu de expus. Cele mai utile lucruri imi sunt gelul antibacterian si sacul de dormit!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

In dormitor- paturi supraetajate. In patul de jos locuieste Joseph. „Locuieste”, pentru ca trebuie sa mai astepte 19 zile rezultatele la facultate. Un drum pana acasa il costa prea mult. Are 19 ani si vine din estul indepartat al Indiei, din Mizoram, dincolo de Bangladesh.
Acolo totul este diferit. Nu stie limba hindi si initial am crezut ca e japonez. Este curios, pune intrebari si face multe conexiuni. Suporta cu stoicism tot ce se intampla in jurul lui si desi traieste in mediu „poluat” nu a consumat niciodata alcool sau droguri. Isi petrece zilele citind.

Intalnesc multi calatori interesanti, cu povesti frumoase si idei marete. Sunt si oameni care dimineata fac yoga pe holuri, dar si cetateni din tari respectabile (Suedia, Elvetia, Anglia) carora le curge hasis prin vene. Vizele le-au expirat demult, unii si-au vandut pasapoartele si acum traiesc doar pentru urmatoarea tigara. Indieni milostivi i-au adunat de pe strada, i-au adus la hostel si le trimit zilnic mancare.
Fumeaza in pat, culcati pe spate. Cersesc bani, mint, se cearta pe fiecare fum si unii dintre ei au crize in care tremura 30 min.
Se trezesc in mijlocul noptii si aprind jointuri concentrate. Mi se face rau si a doua noapte mi-o petrec vomitand. Fac febra si nu pot sa ajung la o intalnire la Scoala Internationala din Bombay. Daca raman aici starea nu mi se se va imbunatati. Clatinandu-ma, parasesc hostelul „Salvarii”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: